Du KAN, men BØR du? (det handler om tilpasning av teknikk)

Jeg fikk nettopp et spørsmål relatert til et klipp jeg la ut på Instagram TV (klippet ser du lenger ned på siden). Dette var et godt spørsmål, faktisk så godt at jeg ble inspirert til å lage et innlegg om det. Det innlegget leser du nå.

Spørsmålet startet med: «Bør den ikke...»

Spørsmålet i seg selv er ikke viktig, men inngangen til spørsmålet, inngangen er interessant og verdt å snakke om, da det handler om betydelig mer enn du først kanskje tror.

Dette er hvorfor det er så mye forvirring i treningsbransjen (og ellers)

Forvirring kommer når man ikke vet. 

Forvirring kommer når man TROR man vet. (det er stor forskjell på å TRO man kan, og å VITE at man kan)

Forvirring kommer når man blindt aksepterer andres meninger og påstander, som lett skjer om man ikke har skapt seg sine egne erfaringer på det spesifikke området i fokus (erfaringer gjør bullshit-filteret sterkere).

Hver eneste dag vil du, i media/sosiale medier, bli bombardert med NYE ting og meninger fra HVEM SOM HELST.

I dag kan du lese, se og høre noe fra omtrent hvert eneste menneske på kloden, og du KAN kjøpe argumentet, meningen, begrunnelsen, 100%, om du føler det vedkommende viser eller sier er riktig. 

Det positive med dette er at man kan få tak i GULL hver eneste dag. Det er ufattelig mye bra som ligger rett foran nesa vår.

Hver ENESTE dag kan vi lese en ny bok, høre på en lydbok, se online videokurs, OG/ELLER vi kan møte folk vi vil lære av, enten det betyr å dra et lite stykke innlands, landet på tvers, eller verden rundt. Mulighetene ER der! 

Vi er heldige som vokser opp i dag. 

Ja, om vi retter fokus mot det som ER bra, så er vi heldige.

Vi kan naturligvis gjøre det motsatte, velge å se på det negative, men hvilken forskjell vil det utgjøre? Med mindre det gir deg kraft til å ville gjøre noe med det negative, og det ikke kjører deg helt ned i grøfta fordi alt virker håpløst, da anbefaler jeg å rette fokus mot de mulighetene som ligger foran deg. 

Siden det ER så mange som deler meninger, synspunkter og erfaringer bli man lett villedet om man har lett for å kjøpe argumenter ukritisk. Bare fordi det VIRKER logisk, er det ikke nødvendigvis riktig. 

Bare fordi verdens raskeste person forteller deg SIN reise til å bli det, er det ikke sikkert det er DEN veien du burde ta, om DU vil trene deg rask. 

Bare fordi en person er sterk, er det ikke sikkert måten han eller hun trener på er riktig for deg, om DU vil bli sterk. 

Bare fordi en person sverger til at treningscapsen sin og kompresjonsklærne er nøkkelen til alt, betyr det ikke at det ER det.

Det kan være at det som promoteres, snakkes om og anbefales har en helt annen agenda bak seg (ofte profitt).

Mye er bra, mye er ikke så bra og mye er totalt ubrukelig, til og med skadelig (både for kroppen din, hodet ditt og lommeboka di).

Dette ble kanskje en liten avsporing fra hvordan innlegget startet, men faktisk… egentlig ikke. 

Fordi, SPØRSMÅL om ting som legges ut, enten det rettes til meg eller andre som legger ut ting, kommer på bakgrunn av informasjon og inntrykk skapt andre steder.

Om en ikke har skapt seg sin egen ERFARING på et område, stiller man spørsmål basert på det man har HØRT eller SETT er «riktig» eller «galt» fra andre kilder.

Spørsmålet jeg fikk om knebøy er farget av tanken om at noe BURDE være på en bestemt måte.

Igjen, dette konkrete spørsmålet er ikke poenget her, langt ifra, det er hvor spørsmålet kommer ifra (ikke personen, men kildene til at spørsmålet stilles) som er poenget – altså HVOR lærdommen som har skapt usikkerheten kommer ifra.

De aller fleste stiller ALDRI spørsmål. Det vil si at de kjøper det de har hørt, sett, lært 100%, for så å ALDRI igjen stille nye spørsmål rundt dette området. 

DET er et problem. Et STORT problem.

Det vil si at de aller fleste (de som IKKE stiller spørsmål) lett formes 100%, kun av en enkelt persons eller organisasjons mening, synspunkt og markedsføring. (Ja, dette handler selvsagt om mer enn bare trening - PAY ATTENTION - aldri ta noe som sannhet, ukritisk)

I treningsbransjen i dag, er det store mangler, fordi svært få er villige til å rette kritiske øyne mot den eller de de har lært ifra. «Sannheter» blir formet, «sannheter» som ofte gjør at de som trener får vondt og skader seg, NETTOPP fordi evnen til å tenke kritisk, alternativt og løsningsorientert er tilsidesatt til fordel for «sannheten» som slavisk følges.

Det vil si, mange blir satt på samlebånd og kjørt igjennom tanken om at alt er likt for alle, at det er en fasit. Den er lett å selge, lett å kjøpe, men vanskelig å omsette i praksis når man står foran en mosjonist eller en utøver med problemer og utfordringer der fasiten rett og slett IKKE fungerer.

Hva gjør du DA?

Den posisjonen vil du ikke havne i, eller være i, enten du trener deg selv eller andre.

DEN posisjonen er hovedårsaken til at treningsrelaterte skader oppstår.

Ok, så la meg ta saken tilbake til det spesifikke (så du ser hvordan dette funker i praksis)

Det handlet i utgangspunktet om teknikk og dette klippet på Instagram TV. (Følg meg gjerne på Instagram om du ikke allerede gjør det).

Spørsmålet retter seg mot «om albuene bør være lenger frem mot kroppen».

Svaret at det KAN gjøres, men om det BØR gjøres, avhenger av ulike faktorer. 

Faktorene som avgjør om noe BØR gjøres når det gjelder trening, er:

 • Skadehistorikk

 • Kroppsform

 • Begrensninger

 • Mål 

Med min skadehistorikk der begge skuldre (blant annet) har Slap-skade, og den ene er operert, har jeg begrensninger, samt en kroppsform som gjør at det å sette skuldrene i maks ut-rotasjon med stanga på ryggen ikke er gunstig. Mitt mål, er å trene knebøy-bevegelsen smertefritt.

Disse faktorene er årsaken til at jeg som regel velger å trene zercher-bøy, frontbøy, eller bruker spesialstenger som gjør at skuldrene blir «tatt ut» av bevegelsen, nettopp fordi det er et problemområde.

Mange av de jeg trener har ikke engang kapasitet til å HA stanga på ryggen i det hele tatt, grunnet skadehistorikk. Det sier sitt om viktigheten av tilpasning der tilpasning trengs.

Grunnen til at svært mange styrkeløftere ender opp med å kjøre knebøy med en bred håndplassering er nettopp skuldre som har fått kjørt seg opp igjennom årene. En del styrkeløftere ender opp med å nærmest utelukkende trene knebøy med spesialstenger utenom konkurranseperiode for å jobbe rundt skulderproblemene sine.

Det tekniske poenget med albueplassering, har å gjøre med aktivering av lats og øvre del av rygg, som igjen er med på å sikre en stabil stangplassering og en ryggrad som HOLDER seg stabil under utførelse.

Aktivering av lats og øvre del av rygg får man til uavhengig av hvor albuene befinner seg.

Albueplassering vil i tillegg dikteres av knebøySTIL. Løfter du med en hoftedominant stil og en mer foroverbøyd overkropp, vil albuene ofte plasseres annerledes enn ved en mer oppreist og knedominant stil. 

I all hovedsak handler albueposisjon i knebøy om dagens status på skuldre, overkropp, albuer og nakke. Er ett eller flere av disse områdene begrenset av skade, bevegelsesrestriksjoner eller smerter, gjør du det som føles best for deg. 

Spørsmålet i dette tilfellet er som å spørre: «bør jeg løfte markløft med vanlig fotplassering (konvensjonell markløft) eller med bred fotplassering» (sumo-markløft)?

Svaret på det er at du KAN gjøre begge deler, men hva du BØR gjøre er altså definert av skadehistorikk, begrensninger, kroppsform og mål. 

Og det er nettopp på dette området at evnen til å TILPASSE kommer inn i bildet. Evnen til å tilpasse treningsteknikk vil først komme når du har fundamentet på plass. Når du FORSTÅR treningsteknikk, hva og hvorfor du gjør det du gjør, hva du vil oppnå, DA kan du tilpasse og tweake på teknikk.

Dette gjelder alt. 

Først følger du en oppskrift, deretter, når du har kjørt igjennom oppskriften så mange ganger at den sitter i ryggraden, da kan du begynne å eksperimentere, finne din egen vei. 

Det er FUNDAMENTET, den grunnleggende forståelsen av treningsteknikk, jeg lærer deg i [SCG] StyrkeCoach Grunnkurs. Grunnen til at dette må komme først, er at det vil gi deg kunnskapen du trenger for å KUNNE skille mellom hva du KAN gjøre og hva du BØR gjøre. Når det er på plass blir du tryggere på deg selv og det du driver med, enten det er å trene deg selv, eller i jobben din som PT der du trener andre.

Du KAN i prinsippet gjøre hva som helst, men hva du eller andre BØR gjøre, kommer an på. I treningsverden vil alt, alltid, «komme an på».

Det er ingen fasit. 

Kun prinsipper. 

Men prinsippene MÅ du kunne, for det er de som legger fundamentet. Fundamentet MÅ være på plass om du skal bygge «hus» (bygge deg selv, trene deg sterk, trene andre sterk, uten skade).

Sterk hilsen Eirik

SISTE SJANSE I DAG

P.S. Minner om frist for early-bird pris på [SCG] StyrkeCoach Grunnkurs i DAG klokken 24.00. Om du vil vite mer om kurset og melde deg på til best mulig pris, klikk her.

3 gode grunner til å fokusere på teknikk

Eirik Sandvik, StyrkeCoach

God teknikk er som en god vane, en vane som jobber for deg, gjør deg STERK. Dårlig teknikk er som en uvane, en uvane som bryter deg ned, SKADER DEG. 

Rett fokus mot teknikk og du vil aldri angre. 

HVA du gjør når du trener, øvelsene du bruker, kan sammenlignes med nøkkelhull til døren du vil åpne opp. 

Øvelsene er REDSKAPENE du velger å bruke for å nå målet ditt. Det er altså øvelsene du velger å trene, som skal forme deg, og gi deg resultatene du vil ha. 

HVORDAN du trener, kan sammenlignes med en nøkkel, den nøkkelen som åpner døren du vil inn i og realiserer målet ditt.

Skal du åpne opp (nå målet ditt) må du altså BÅDE ha nøkkelhull OG nøkler som passer. 

De beste øvelsene (de som passer deg best, basert på bakgrunn, skadehistorikk og mål), når trent på riktig måte (med korrekt teknikk) gir deg optimal treningseffekt. 

Uten dette på plass, spiller ingenting annet noen rolle. Du kan optimalisere i hue og ræva i alle øvrige områder, men det vil alltid være en stor mangel tilstede om det skorter på korrekt treningsteknikk og evne til å velge øvelser som passer best for deg og din situasjon.

La oss hoppe i det.

Her 3 gode grunner til å fokusere på teknikk.

1. God teknikk FOREBYGGER skader 

Jo mer du gjør riktig, desto mindre gjør du feil. Det sier seg selv.

Når du trener, og særlig når du trener styrke, er det viktig at de riktige musklene jobber til riktig tid, og at leddene beveger seg på riktig måte. Dette skjer KUN når du har forstått og innlært god teknikk. 

Skader kan komme av andre ting enn tekniske feil, som for eksempel overtrening (at du rett og slett trener mer enn kroppen takler), men de aller fleste skader og problemer kommer som følge av feil og skadelig treningsteknikk. 

God teknikk er det mest skadeforebyggende du kan gjøre. Og derfor også automatisk det mest prestasjonsfremmende du kan gjøre (ingen presterer på sitt beste, de færreste i det hele tatt, med skade). 

2. God teknikk gjør deg STERK

Når du FÅR de riktige musklene til å jobbe til riktig tid, og samtidig beveger leddene på riktig måte når du utfører øvelser/bevegelser, vil du også TRENE de musklene og bevegelsene øvelsene er MENT å trene.

Med andre ord, god teknikk gjør at du FÅR effekten en øvelse er ment å gi deg. Mange får vondt i ryggen, i kneet, i skulderen, og andre steder når de løfter og trener. Dette fordi andre områder jobber mer enn de skal. 

Konsekvensen av dette er at feil områder blir trent opp, og du blir svakere enn du kunne og burde ha blitt, fordi du har innlært feil type (og mindre effektive) bevegelseskvaliteter.

Dette betyr ikke at du ikke kan bli sterk med «ræva» teknikk. Det kan du bli. Du kan bli sterk uten å tenke teknikk i det hele tatt. De som har trent en god stund, som i dag vet hva de ikke visste da de startet, sier derimot alle at de gjerne skulle ha gjort ting annerledes om de fikk starte på nytt. 

Budskapet er at teknikk er viktig, ikke bare for å unngå skader, men også for å bli sterk - og ikke kun over en kort periode, men gjennom hele livet. Det ER viktig å tenke langsiktig. Bedre å holde igjen og terpe teknikk over lengre perioder, enn å gunne på, raskt møte veggen og måtte jobbe med å holde problemområder i sjakk resten av livet.

3. God teknikk lærer deg FOKUS 

Evnen til å være fokusert på oppgaven du har foran deg er ekstremt verdifull. Dette gjelder både når du skal innlære nye øvelser og metoder, men ikke minst også ellers i livet.

Det som skaper MEST motstand, både når det gjelder å trene mot et mål og når det gjelder arbeidsoppgaver og prosjekter, er distraksjoner. 

Distraksjoner finnes overalt og kommer i mange former og ansikter. Med mindre man flytter til en isolert øy er det EN ting som er sikkert. Man må lære å leve med distraksjoner tilstede. 

Når man stadig repeterer på å gjøre en ting (en øvelse) teknisk riktig, der man er tilstede i aktiviteten man gjør og terper på, vil man samtidig trene opp evnen til å være fokusert. 

Dette fokuset, når repetert, er hva som gjør at en øvelse og bevegelse til slutt blir AUTOMATISERT. Det vil si at øvelsen er gjort så mange ganger med full bevissthet på hva som skjer, at den nå utføres «perfekt» uten at du trenger å tenke når du gjør det. 

Skal man mestre noe må man terpe på det man vil bli god på mange nok ganger til at det sitter. Ikke bare terpe blindt, men være tilstede, kjenne etter og virkelig FOKUSERE på det som skal innlæres. 

Det kan ta en del tid, ofte mye tid. Mange tar aldri steget til å virkelig LÆRE (fordi det krever mye tid til terping!), og nettopp DERFOR er det også så mange som trener på seg skader. Ting henger sammen.

Bruk tid på innlæring av treningsteknikk med fokus og det vil gagne både hvordan du trener OG hvordan du lever (you’ll see). 

Er du usikker på din egen treningsteknikk?

Da anbefaler jeg deg å gjøre noe med det FØR problemet/problemene kommer. 

Det aller meste kan unngås. 

Og når du unngår å trene på deg skade, da blir du naturligvis enklere STERK, og du vil enklere HOLDE deg sterk, fordi du ikke stadig må ta pauser fra trening grunnet skader og smerter. 

Nå er det ikke lenge før jeg lanserer det nye og oppdaterte kurset mitt [SCG] StyrkeCoach Grunnkurs.

Dette kurset er for deg som vil investere i deg selv, din egen treningskunnskap og praktiske kompetanse innen styrketrening, og passer like godt for deg som vil trene deg selv, som for deg som PT som vil utvide din tekniske kompetanse, som igjen gjør at du kan trene ANDRE sterke uten skade.

Vil du bli spesialist på styrketrening er det via dette kurset jeg lærer deg å bli det. (Etter kurset, om du vil ta det videre i en seriøs skala, kan du delta på StyrkeSamlinger hvor du har mulighet til å bli Sertifisert StyrkeCoach. Personlig mentoring er også en mulighet jeg snart åpner for. Mer om alt dette senere.)

Hva er egentlig [SCG] StyrkeCoach-Grunnkurs?

Helt presist er [SCG] er et online videokurs der jeg viser deg alt du trenger å vite om styrketrening for å trene deg sterk og skadefri. Det vil si at jeg via korte og presise videoklipp lærer deg teknikkene du trenger. Jeg lærer deg HVA du skal gjøre og HVORDAN du skal gjøre det riktig. 

I tillegg får du kompendier fra det originale StyrkeCoach-kurset som utfyller og supplerer emnene i hver modul. Video + tekst + bilder = et komplett innlæringsverktøy for å lære å trene deg selv (og andre) sterk og skadefri. 

Vil du lære de tekniske metodene jeg selv bruker i egen praksis, da er [SCG] for deg. 

Dette er ikke for alle. Det er ikke for deg som tror du automatisk blir god av å kjøpe et kurs som dette. Skal du bli god og virkelig lære og automatisere teknikker til det sitter, må du bruke mye tid til repetisjon. Ha dette i bakhodet og vær villig til å GJØRE dette om du skal ha maksimalt utbytte av kurset.

Er du derimot en som virkelig går ALL IN når du først går for noe, da håper jeg vi sees på innsiden og i fremtiden.

Klikk her for mer info og påmelding. 

Sterk hilsen Eirik Sandvik

P.S. Frist for early-bird pris er torsdag 11. juli klokken 24.00.

3 gode grunner til å trene landmine [med videoinstruksjon]

Landmine.png

Landmine er en av mine soleklare favoritter når det kommer til kjernetrening.

Det er primært 3 grunner til det og disse vil jeg dele med deg nå.

1. Du blir stabil

Landmine er i prinsippet en stående planke. Det vil si at du lærer deg selv å holde ryggraden stabil i en stående posisjon, en posisjon du befinner deg i når du trener markløft, knebøy og mange andre tradisjonelle styrkeøvelser.

Som jeg ofte påpeker er det ikke sånn at man alltid må holde ryggraden stram og stabil, men spesielt under tunge løft er dette kritisk å mestre. Landmine har stor overføringsverdi til styrketrening og all annen trening der stabilitet kreves.

2. Du blir sterk og eksplosiv

Landmine trener opp styrke og rotasjonskraft (en bevegelse som står bak det aller meste av funksjonell bevegelse), som igjen gjør deg sterk og eksplosiv. Selv om oppgaven under landmine er å stå i ro med alt annet enn armene, vil evnen til å MOTVIRKE bevegelse og rotasjon, trene opp evnen TIL å rotere.

Det høres kanskje rart ut, men jo mer kraft du kan stoppe, bremse og stabilisere, desto større blir potensialet for å SKAPE kraft. For å sette et eksempel på dette, om du senker en belastning i benkpress med full kontroll, har du som regel evnen til å presse den opp igjen. Om du så vidt klarer å holde den igjen på vei ned, går det som regel ikke å presse den opp igjen. Med andre ord, kontroll først. Landmine gir deg den kontrollen.

3. Du blir en enhet

Landmine gjør kroppen din til en ENHET. Det vil si, når du gjør den på riktig måte. Mange som trener denne øvelsen lar leddene i kroppen (ankler, knær, bekken, korsrygg og overkropp) vingle frem og tilbake under utførelsen, et tegn på at kroppen IKKE jobber som en enhet.

Det kan være en tid og et sted for å tillate bevegelse, men ikke før man mestrer å stabilisere kroppen. Når du lærer å bruke kroppen som en enhet, som landmine gjør, vil all annen trening bli bedre.

Dette er hvordan du utfører landmine riktig [video]

I klippet demonstrerer jeg øvelsen med en vektstang. Når du mestrer denne, går du naturligvis over til å belaste øvelsen.

Bli spesialist på styrketrening du også!

Påmelding til [SCG] StyrkeCoach Grunnkurs er igang og jeg minner om første frist – 11. juli – om du vil melde deg på til best mulig pris

Frister, priser og påmelding:

 • Earlybird-pris til og med 11. juli: 5,990,- (spar: 4 010,-)

 • Rabattert pris fra 12. juli til og med 22. august: 7,990,- (spar: 2,010,-)

 • Ordinær pris fra 23. august til lansering 22. september: 10,000,-

Klikk her for mer info og påmelding.

[SCG] Nytt kurs for deg som vil bli spesialist på styrketrening

[SCG] StyrkeCoach Grunnkurs er en ny og oppdatert utgave av det opprinnelige StyrkeCoach-kurset (teoridelen med 11 manualer) jeg lanserte tilbake i 2013. Det nye er at jeg i dette kurset forklarer og viser ALT du trenger å kunne for å trene deg sterk og skadefri, i videoformat.

Om du vil gå rett til kurssiden og melde deg på nå – klikk her. 

Fordelen med video er at jeg viser deg alle viktige nyanser av hver øvelse, teknikker og strategier, på en måte som gjør at det blir UMULIG å misforstå hva du skal gjøre og hvordan du skal gjøre det i praksis.

Årsaken til at skader oppstår av styrketrening, og/eller at man ikke får det utbyttet man vil ha av treningen, er at man trener uten å vite det man MÅ kunne.

Det vil si, mange vet HVA de skal gjøre, men vet ikke HVORDAN de skal gjøre det på en PRESIS måte. Effekt, ikke effekt, skade, eller ikke skade, ligger i detaljene. Og for å bli spesialist på styrketrening, MÅ du, kunne detaljene.

Detaljene du må kunne lærer jeg deg i [SCG].

Du FÅR den praktiske kunnskapen og verktøyene du trenger for å bli spesialist på styrketrening som igjen legger fundamentet du trenger for å KUNNE trene deg sterk og skadefri.

Men trenger jeg dette kurset da? Kan jeg ikke bare fortsette å trene som jeg gjør nå? 

Klart du kan! Du trenger ikke min velsignelse for noe som helst. DU bestemmer (naturligvis og soleklart) over deg selv og hvordan du trener.

Jeg vet ikke hvordan du trener nå, eller hva treningen din gir deg av resultater per dags dato. Kanskje får du akkurat det du vil ha ut av treningen. Du blir sterkere, friskere, raskere og opplever at treningen gir deg overskudd og energi i hverdagen.

Om så er tilfelle, at måten du trener styrke på gjør deg sterk UTEN skader og smerter, ja - da har du sannsynligvis kontroll på det du driver med og burde fortsette med det du gjør nå. 

Jeg bruker ordet sannsynligvis, fordi mange faktisk trener med LATENTE problemer de enda ikke har fremprovosert i stor nok grad, men som er på vei grunnet feiltrening. Ja, dette høres kanskje pessimistisk ut, men nå er det en gang sånn at mange faktisk trener feil, trener på seg skader (JEG har også gjort det - det er en grunn til at jeg kan løse andres problemer).

Faktisk…. så trener flertallet feil og vil som regel ikke erkjenne dette før de sitter med begge beina godt planta i salaten (aka. kroppen gjør så vondt at de MÅ gjøre noe for å kunne fortsette). 

Men igjen. Det kan være du har stålkontroll på det du driver med. Den eneste som virkelig vet det, er deg selv.

Og ja, dette er et kurs jeg skal selge. 

Men igjen, hvorfor skal jeg selge noe til deg om du ikke har behov for det? Jeg har hjulpet mange som deg med å komme seg på beina igjen, derfor forklarer jeg bakgrunnen til hvorfor du trenger det (altså, at du unngår skadene og heller trener deg sterk og frisk). 

Jeg vil at så mange som TRENGER dette kurset faktisk TAR det. Jeg gir derimot beng i om du sitter og tenker at dette bare er en forbanna lang salgstekst for noe du ikke trenger. FOR, om du har fulgt meg en stund, så er det en grunn til det. Med mindre du følger meg nå bare for å se hvor mange ord jeg klarer å skrive ned i løpet av er artikkel, er du sannsynligvis her nå fordi du er interessert i å trene deg selv (eller andre) optimalt. 

Derfor kan du ta meg på mitt ord når jeg sier at [SCG] blir mitt beste produkt noensinne - by far. (Ja, sett bort ifra styrkesamlinger og live stuff vel og merke, the real deal er alltid best… ;) men igjen, det er heller ikke et «produkt», så den setningen var relativt unødvendig. )

Bare så det er sagt: JEG er også lei av alle som skal selge noe jeg ikke FAKTISK ikke har behov for. Har du allerede løsningene du trenger for å trene deg selv sterk og skadefri, skal du IKKE ta dette kurset. Jeg vil ikke ha pengene dine. Bruk dem da heller på en solid fyllekule i løpet av sommern, eller hva annet du foretrekker å bruke tiden og pengene dine på.

Et par spørsmål som raskt avklarer om du trenger dette kurset eller ikke: 

 • Får du ofte eller av og til vondt når du trener, eller etter du har trent? (dette kan for eksempel dreie seg om vondt i ryggen under knebøy og markløft, vondt i knærne under knebøy og utfallsøvelser, vondt i skuldre under benkpress, skulderpress og pushups - men i praksis, om NOE, HVA SOM HELST, gjør vondt….). 

 • Har du ofte eller av og til smerter i korsrygg, knær eller skuldre i løpet av hverdagen? (typiske tegn på at måten du trener på fremprovoserer problemer) 

 • Sliter du med å finne øvelser som passer deg og som føles bra å trene? 

 • Har du tidligere skader du har problemer med å trene MED OG RUNDT? (denne går i tråd med forrige spørsmål)

 • Mangler du GRUNDIG forståelse av treningsteknikk? 

 • Føler du at du har for lite bevegelighet/mobilitet til å trene styrke? 

 • Føler du deg generelt USIKKER på om det du gjør når du trener styrke faktisk er riktig eller ikke? 

Om du svarte JA på ett eller flere av spørsmålene over, er [SCG] for deg.

Jeg gir deg følgende løfte: 

I kurset vil jeg gi deg de tekniske forklaringene/verktøyene du trenger som jeg selv bruker i egen praksis når jeg videreutdanner personlige trenere, coacher utøvere og trener mosjonister sterke og skadefrie. Jeg holder ingenting tilbake. Du får ALT. Det betyr IKKE at du får tusen teknikker. Det betyr at du får DET DU TRENGER, det som FUNGERER, det BESTE.

LESS BUT BETTER (det er den røde tråden)

Grunnkurset er med andre ord mine mest resultatgivende teknikker, øvelser og metoder. Det som gir best resultater i praksis.

Når det du lærer er blitt innlært i din egen trening og/eller egen praksis, vil du oppleve hva treningsRESULTATER faktisk vil si. OG du kommer med stor sannsynlighet til å dra litt på smilebåndet når du ser tilbake på alle årene du har trent deg selv (og andre) på en riv ruskende gal måte. Du skjønner hva jeg mener med dette når du har kjent effekten og kontrollen du vil trene opp, og med, i løpet av, og i tiden etter kurset. ;) 

Det ideelle, både for deg og for meg, er at du blir så fornøyd med kurset og så interessert i dette, at du senere oppgraderer til deltagelse på StyrkeSamling der du får alt og mere til innlært i praksis – real life. Her vil du ha mulighet til gå hele veien til å bli Sertifisert StyrkeCoach, akkreditert av meg og mitt selskap Fitness University. 

Mer om det senere, hvis aktuelt for deg. Men nå, nå er det grunnkurset jeg vil du skal delta på, HVIS det føles riktig for deg å hoppe uti det nå. 

Sterk hilsen Eirik Sandvik 

P.S. Og som det alltid har fungert hos meg, jo tidligere ute du melder deg på noe, desto rimeligere blir prisen. “Early bird gets the worm”... that’s life. 

Frister, priser og påmelding:

Earlybird-pris til og med 11. juli: 5,990,- (spar: 4 010,-)

Rabattert pris fra 12. juli til og med 22. august: 7,990,- (spar: 2,010,-)

Ordinær pris fra 23. august til lansering 22. september: 10,000,-

Her er direktelink til kurssiden med mer info og påmelding:

https://www.fitnessuniversity.com/courses/styrkecoach-grunnkurs

3 gode grunner til å aldri trene beina!

Eirik Sandvik - beintrening

Alt dette maset med å trene hele kroppen, trene balansert, fokusere på flerleddsøvelser (aka. baseløft) og sånt a gitt. Det er faktisk bare bortkastet! 

Nå kan du lene deg godt tilbake i godstolen eller sofan og nyte 3 GODE grunner til å aldri mer trene beina! 

Grunn 1. Du kan gå rett på å leve av behandling og piller: og SLIPPER med det å bruke tid på å TRENE kroppen sterk og frisk! 

Trener du bein og hofter på riktig måte, vil du gjøre kroppen, sterk, funksjonell og ikke minst FRISK! Men, hva er poenget med det når man like godt kan la behandlere og smertestillende ta over DET arbeidet

Regelmessig behandling og daglig smertestillende har sin pris, men det koster jo mye mer (viljestyrke) å bruke kroppen, lære å trene den riktig, og gjøre en solid innsats på regelmessig basis!

Nei, glem det. Det er mye bedre å sette seg ned med Netflix og popcornet og la «andre» ta seg av kroppen. DET er en bedre rutine og vit at du nå kan gjøre det med GOD samvittighet! (det er mange andre som også dropper treninga!)

Grunn 2. Du trenger ikke lenger bekymre deg for at fysikken blir ubalansert: nå har du løst problemet en gang for alle!

Gå rett på bicepscurls, tricepextensions, sidehev, cable cross, flyes, skulderpress, benk, nedtrekk og DROPP alt som har å gjøre med varianter av knebøy, markløft, utfall og trening av bein, hofter og lår!

Nå som du lar bekymringen for å leve med en ubalansert fysikk GÅ, kan du gå for å KUN trene overkropp og kose deg med “enkle” øvelser.

Og hva er poenget med å trene bein og hofter, sånn egentlig? «Jeg går jo alltid med bukse, så hvem bryr seg». Og hva er feil med å se ut som Johnny Bravo lizzom?

Nei, du har min tillatelse til å la være å tenke på denne beintreninga. Det er jo de øvelsene som er vanskeligst å lære også, så bare dropp det - det er vinn-vinn over hele linja! 

Grunn 3. Du trenger ikke lenger kjenne på hvordan det er å virkelig bli sliten på trening: ENDELIG kan trening BARE være lek og moro!

Er det noe alle vet, så er det at trening av disse beinøvelsene gjør kroppen sliten. Enten det er snakk om å løfte så tungt man kan, eller med mange repetisjoner, blir denne beintreninga alltid så slitsom - og sånn skal det da ikke være?

Siden det å bli sliten ikke er noen endelig bekreftelse på hva slags effekt treningen vil gi, kan det da heller ikke være nødvendig å presse seg selv «mer enn nødvendig» på trening? 

I tillegg er det jo ikke noe gøy å presse seg, og det kan vel også være farlig å presse seg for mye? 

Jeg har faktisk hørt at visualisering (se det for deg/tenke deg til det) kan gi like godt effekt som å faktisk trene, så….. ja, hva mer er det å diskutere? Bare dropp den beintreninga, sett deg ned, se for deg den kroppen du vil ha, så skal du se at alt løser seg på ren automatikk. 

På ren automatikk, ja.

Det er sånn det funker. 

Så, enden på visa er at du faktisk ikke trenger å trene bein og hofter, spesielt ikke om du misliker å presse deg selv, misliker å ha en sterk kropp som jobber for deg og som sikrer at du faktisk fungerer som en balansert og velproporsjonert enhet. Men, om DET skulle vise seg å være noe for deg likevel, da anbefaler jeg deg å fokusere på regelmessig beintrening. 

Skulle du ha behov for å starte med å lære grunnleggende treningsteknikk for SKADEFRI styrketrening, da vil jeg anbefale deg å starte med å se dette klippet.

Sterk hilsen Eirik (som faktisk anbefaler beintrening, om det skulle blitt sådd tvil om det lizzom) Sandvik