Hvorfor du må TA STEGET I DAG om du skal nå målet ditt!

Copy of Pushups.png

Når det er snakk om å TA det første steget til noe, enten det er snakk om å komme igang med trening, få ræva PÅ trening, få inn bedre kostholdsrutiner, kutte UT noe av dritten man har for vane å spise, eller noe annet i livet, er den beste tiden å starte på, akkurat NÅ! Grunnen til at man FEILER, er at man aldri får fingern ut av ræva!

Jeg har selv vært der mange ganger, ER der fortsatt, hver dag, fordi det er en evig kamp dette med å ta valg. Du tar alltid valg, hver eneste dag består av tusenvis av valg.

Mange av valgene du tar, tar du underbevisst (som å for eksempel pusse tenna når du står opp og før du legger deg). Det vil si at du har gjort det så mye at du BARE GJØR DET.

Denne BARE GJØR DET-tilnærmingen har man ikke på NYE ting man vil gjøre (det som skal til for å nå målene vi setter oss). Her har vi ikke en automatisk BARE GJØR DET KNAPP. Den knappen vi har på dette området er: IKKE FAEN, DETTE ER SLITSOMME GREIER, HUFF NEI, STÅR HELLER OVER DET-knapp!

Illusjonen er at det er vanskelig å gjøre det du vil gjøre, men det er bare fordi du aldri har gjort det enda!

Det er ikke alt som kommer like lett for alle. Noe er enklere for noen og noe er vanskeligere for noen. Sånn er det bare, og det skal man ha respekt for. Det man derimot ikke skal ha respekt for, er tanken om at det du vil oppnå er vanskelig eller umulig å få til.

Du HAR allerede gjort flere/mange ting i livet du tidligere aldri trodde du kom til å få til (når du først startet). Se tilbake på ditt eget liv for å få bekreftelse på DET. Så, egenskapen er der.

Når man har problemer med å komme seg videre til noe man anser som bedre (nå et mål du har satt deg), er det fordi man har glemt å bruke denne egenskapen, glemt å trene «muskelen» HANDLEKRAFT!

For handlekraftig er du. Når du først starter! Du kan lære noe nytt, NÅ. Du kan lese en bok, NÅ. Du kan trene, NÅ. Du kan kaste sjokoladen, NÅ. Se bort ifra fordummende unnskyldninger og bortforklaringer som at: «nei, akkurat nå er jeg på jobb, så akkurat NÅ kan jeg ikke trene (eller gjøre noe annet jeg vet jeg må gjøre)». DEN, akkurat DEN type tankegang, er hva som står i veien mellom deg, og dit du vil.

Det er liksom aldri praktisk å gjøre noe. Det er aldri riktig tid. Det er aldri PERFEKTE forhold for å starte, gjøre en endring. Nei, det er ALDRI perfekt og det vil det heller aldri bli. Aldri.

Å endre vaner eller uvaner, eller komme igang med et prosjekt, ikke minst FORTSETTE et prosjekt du har startet (den koster betydelig mer handlekraft), kan være og vil være slitsomt. Det krever mobilisering. Det krever fokus. Det krever dedikasjon.

Ikke la noen eller noe fortelle deg at det er «lett» å gjøre ting, oppnå ting. Det er langt ifra poenget mitt. Det som derimot ER poenget, er at det er «enkelt å gjøre det», som i prinsippet betyr at strategiene bak, stegene du må ta, er ENKLE.

Det er en illusjon at alt er så forbanna vanskelig og komplisert. Det er ikke komplisert. Du må bare gjøre den og de samme tingene HVER ENESTE DAG, og du må gjøre tingene som kreves for å oppnå det du vil oppnå, RIKTIG OG PRESIST hver eneste dag.

Derav mitt fokus på korrekt, nøye og tilpasset TRENINGSTEKNIKK for eksempel. Fordi MED, så blir du sterk og skadefri, og UTEN, så går det aldri bra (les: du blir skadet).

Stegene er ENKLE, men du må gå stegene på riktig MÅTE. Så, det er to sider av denne saken (2 ting som kreves for å oppnå målet ditt):

  1. Du må gjøre DET som KREVES hver dag.

  2. Du må gjøre det som kreves hver dag - på riktig MÅTE.

Med andre ord er det snakk om REGELMESSIGHET og KVALITET.

Kvalitetsarbeid (gode vaner, teknikker, strategier og rutiner) utført HVER dag = realisering av målet, NÅR dette blir en del av deg, ikke bare noe du tenker du skal gjøre over en viss periode.

Du må rett og slett BLI den personen som gjør det som DEN personen GJØR, for å bli den personen du vil BLI. Gjør du DET, da blir du TRANSFORMERT (aka. du får den endringen og veksten du vil ha).

Og DERFOR er det så jævla viktig å BLI KVITT alle distraksjoner som ligger i veien, alle hindre som potensielt velter lasset med de gode vanene, rutinene, handlingene. DE er det mange av. DE vil alltid være der. DE vil alltid utfordre, DEG.

DERFOR spørsmålet: HVOR MYE VIL DU DET DU SIER AT DU VIL?

Du blir utfordret HVER DAG, og din VILJE avgjør om du realiserer det du sier at du vil.

Det er DEG mot DEG. Det er realiteten. DET gjør det også kult. FORDI, det gjør en selv 100% ansvarlig for hvor man er i dag.

Kjipt å innse det når man har det kjipt, er langt nede, deprimert. Men også godt å vite, fordi ALT man trenger for å komme seg opp igjen, ut av det, inn i noe annet og bedre, ligger i en selv.

Man har alltid et VALG.

Det er DER «hemmeligheten» ligger.

I valget.

Sterk hilsen Eirik